tiistai 10. toukokuuta 2016

Suklaaruusut


Kertakaikkisen herkulliset pikkuleivät on tässä: suklaaruusut! Suklaaruusut on helppoja ja suhtnopeita tehdä, sekä maku on kohdallaan. Itsellä meni näiden tekemiseen tunnin verran paistoineen, eli nopeita ovat. Suosittelen lämpimästi jokaista kokeilemaan ja tekemään esimerkiksi julhapöytään, päiväkotitädin pakettiin, tuliaisiksi tai ihan vaan kahvin kanssa nautittavaksi. Plussaa tälle reseptille myös siitä, että näihin menee vaan "perusaineita", joita on aina kaapissa (helppo hätävara!).


400g voita
200g sokeria
400g vehnäjauhoja
20g leivontakaakaota

Vaahdota voi ja sokeri huolella (15-20min). Sekoita kuivat aineet keskenään ja sen jälkeen sekoita varovasti kuivat ainee rasvasokerivaahtoon. Kaada taikina pursotinpussiin ja pursota pellille ruusukkeita (tähtitylla!). Paista 180-asteisessa uunissa noin 8minuuttia.


<3: Raita

7 kommenttia:

  1. Nam! Ja kauniita! Näistä tulee lapsuus mieleen. :) sopivat mainiosti tilaisuuteen kuin tilaisuuteen! Halit <3

    VastaaPoista
  2. Upean näköiset ruusut! Saanko kysyä minkälaisella tähtityllalla teit? Kokeilin juuri neljällä erilaisella enkä saa samaa jälkeä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon AV! Pursotin nämä sillä isommalla tähtityllalla, joka tulee eskimon kertakäyttöisten pursotinpussien mukana. Kiva kuulla, että olet kokeillut. Miten onnistui?

      Poista
  3. Kivan näköisiä, pitää tehä.
    Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista
  4. Voi kovana vai sulatettuna?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. voi vatkataan sokerin kanssa hyvin pehmeänä. otan joko hyvissä ajoin lämpiämään tai sitten käytän hetkisen (hyvin pieni!!) mikrossa, kuitenkin niin ettei voi sula vaan on pehmeää.

      Poista
  5. Kuinka hyvin nämä säilyy? Haluaisin tehdä näitä lasten synttäreille mut olis pakko tehdä jonkun verran aiemmin. Ka kuinka paljon näitä tulee tästä määrästä?

    VastaaPoista