keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Porkkanakakku - suuri rakkaus.



Mun suuri rakkaus. Porkkanakakku. Maukas, mehevä, sopivasti mausteita, ja ah, se kuorrute. Kerrassaan herkullista. Tässä vanha kuva parin vuoden takaisilta synttärikahveilta, lisään uuden kun teen tätä taas viikonloppuna synttärikahveille!




Ainekset:

4dl porkkanasosetta (sose, ei raaste!!)
3munaa
3dl sokeria
1.5dl öljyä
3dl vehnäjauhoja
1tl vanilijasokeria
1tl leivinjauhetta
2tl jauhettua kanelia
1tl jauhettua inkivääriä

Kuorrute:

200g Philadelphia-tuorejuustoa (maustamaton, rasvainen versio, ei siis kevyt!! myös viola appelsiini toimii!)
2dl tomusokeria
2tl vanilijasokeria
25g huoneenlämpöistä voita

Voitele ja korppujauhota n.2litran irtopohjavuoka. Kuori, keitä ja soseuta porkkanat. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon porkkanat ja öljy. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää jauhoseos taikiaan. Kaada taikina vuokaan ja paista 150-asteisen uunin alaosassa n.45-50min. 
Anna kakun jäähtyä hieman ennen kuin kumoat sen vuoasta.
Kuorrute: Sekoita ainekset keskenään sähkövatkaimella kuorrutteeksi. Muista siivilöidä tomusokeri! Levitä kuorrute tasaiseksi kerrokseksi kakun päälle (kaadan sen päälle, mutten levitä sivuille).
Säilytä kakku viileässä.

  

 <3: Raita

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti