tiistai 8. joulukuuta 2015

Appelsiininen piparkakkukakku





Leivoin itsenäisyyspäivän kunniaksi appelsiinista piparkakku-kakkua slyni reseptillä. Kakku oli älyttömän maukasta, mehevää ja mahtavaa! <3 Kiitos siis sly loistavasta reseptistä.

200g sulaa voita
200g vehnäjauhoja
1,5 tl leivinajauhetta
200g sokeria
3 kananmunaa
1dl appelsiinimehua

Aloita kakun valmistaminen sulattamalla rasva ja sekoittamalla kuivat aineet keskenään. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna-sokerivaahtoon appelsiinimehu ja sulatettu voi. Siivilöi joukkoon lopuksi kuivat aineet.

Piparkakkutaikinaa
Appelsiinimarmeladia (paistonkestävää, käytin 230g)
Mantelirouhetta

Kaulitse piparkakkutaikina noin puolen sentin paksuiseksi. Painele voideltuun vuokaan tiiviiksi (paikkaa mahdolliset reiät!) ja tasoita reunat. Levitä pohjan päälle appelsiinimarmeladia (myös reunat) ja ripottele myös mantelirouhe.

Kaada kakkutaikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 45minuuttia. Sen jälkeen pienennä uunin lämpötilaa 150-asteeseen ja anna kakun oleilla uunissa vielä 15minuuttia. (Kokeile kakkua hammastikulla jo aiemmin, itse otin kakun pois uunista 50minuutin kohdalla.)

Anna jäähtyä, kumoa lautaselle, koristele tomusokerilla ja tarjoile!

<3: Raita

p.s. käytin itse 20cm irtopohjavuokaa, mutta kakun voi yhtähyvin tehdä myös esimerkiksi suorakaiteen malliseen vuokaan.

pp.s. parini vinkkauksella löysin alkuperäisen ohjeen, ja se löytyy täältä

4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. hih! maku oli aika veikeä...ei mikään ylimakea, vaan raikas ja jouluinen...ja makea :D

      kiitos kakkumonsteri kommentistasi ja vierailusta <3

      Poista
  2. Oi että miten mehevän ja herkullisen näköistä, nam! <3 Lähetin pakettisi eilen, joulukortti unohtui paketista, joten se tulee erikseen kirjekuoressa. ;D
    T: Sly:si

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ihanan reseptin lähetit! muutkin vaikutti ihan mahtavilta! kiitos vielä <3

      ihanaa, odotan innolla pakettia ja korttia.

      Poista