sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Persikkainen juustokakku

Ajatus tämän viikonloppuisesta kakusta oli mangojuustokakku. Mummi näki ohjeen ja toivoi sitä. Kun menin mökkiä lähellä olevaan ässään, mangot olivat loppuneet. Pientä miettimistä & soveltamista, niin ajatus uudesta kakusta oli valmis! Päädyin hedelmäsäilykehyllyllä olevaan persikkaan, eli tuorejuusto vaihtoon ja kaksi limeä vaihtui sitruunaksi ja limeksi. Koristeluna oli vadelmaa, sekä omasta yrttiruukusta otettua sitruunamelissaa. Ulkonäkö oli mielestäni aikas kesäinen!






Pohja

1pkt (185g) Wilhelmina-keksejä
60g voita (mielellään oikeaa normaalisuolaista. Tällä pohjasta tulee jollain tavalla/maulla hiukan suolainen ja se-se on hyvää)

Täyte

2tlk säilykepersikoita
1 sitruunan mehu
1 limen mehu & kuori
½rkl vanilijasokeria
2rasiaa maustamatonta Phiadelphia-tuorejuustoa
10 liivatelehteä
2 valkuiaista
2dl sokeria

Kiille

6liivatelehteä
2dl Valio kolmenhedelmänmehua


Ota esille irtopohjavuoka, vuoraa sen pohja leivinpaperilla ja voitele reunat öljyllä. "Kasaa" vuoka. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Levitä irtopohjavuuan pohjalle, mutta älä tiivistä sitä liian tiukkaan vuuan pohjalle, vaan taputtele kevyesti.


Laita liivatteet likoamaan reiluun veteen. Soseuta persikat. Lisää soseeseen sitruunan, sekä limen mehu & kuori. Lisää myös vanilijasokeri, sekä tuorejuusto. Vatkaa valkuaisista vaahto, ja lisää pikku hiljaa 2dl sokeria. Vatkaa vaahto kovaksi. Keitä tilkka (n.2rkl) Valio kolmen hedelmän tuoremehua kattilassa ja liuota liivatteet siihen. Kaada ohuena nauhana koko ajan sekoittaen persikkaseokseen. Lisää viimeisenä valkuaissokerivaahto. Kaada vuokaan ja anna hyytyä yön yli.

Laita liivatteet likoamaan reiluun veteen noin 15 minuutiksi. Keitä mehu, ja liuota liivatteet siihen. Anna seoksen jäähtyä, sekoittele aina välillä. Kaada kakun päällä ja anna hyytyä.

Koristele mielesi mukaan. Esimerkiksi vadelmilla ja sitruunamelissalla.

Tarjoile & Nauti!

2 kommenttia:

  1. Aivan ihanan näköinen ja varmasti myös oikein maukas :)

    VastaaPoista
  2. Molemmat juustokakut oli hurrrjan herkullisia, kannattaa kokeilla.

    VastaaPoista