maanantai 20. toukokuuta 2013

Karonkka kääretortut

Huomenna on siis musiikkiopistomme musikaalin poppoon karonkka, joka vietetään tällä kertaa nyyttäriperiaatteella. Aluksi suunnittelin tekeväni porkkanakakun pellille, mutta vasta aamulla muistin, ettei meillä ole porkkanoita. Kaupathan olivat kiinni, eli se jäi tällä kertaa tekemättä.
Päädyin tekemään kaksi kääretorttua herkkutäytteillä, eli äitin tekemällä mansikkahillolla ja suklaamoussella. Lopputulos kuvat tulevat, heti kun saan kääretortut leikattua ja kuvattua. Koska kaapissa oli suklaamoussejauhe-pussipaketti, tein siitä moussen. Kokeiluksi tein raitakääretortun..saa nähdä mitä siitä tuli!



Huom! Tein tällä ohjeella kaksi kääretorttua.

Pohja

5kananmunaa
3dl sokeria
1/4dl vanilijasokeria
1,5dl pottujauhoja
1,5dl venhäjauhoja
1,5tl leivinjauhetta
2,5rkl kaakaojauhetta

(margariinia)

Täyte

Hilloa
2 valmissuklaamoussepussia
1 pussi talousuklaarouhetta

Laita uuni kuumenemaan 225-asteiseksi. Vatkaa kananmunat ja sokeri (+vanilijasokeri) vaahdoksi. Sekoita pottu- ja vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Jaa jauhoseos kahtia ja lisää toiseen puolikkaaseen kaakaojauhe. Jaa valmis muna-sokerivaahto kahtia, ja lisää jauhoseokset (toiseen normi ja toiseen puolikkaaseen kaakaojauhe-jauhoseos). Sekoita varovasti.



Levitä pellille leivinpaperi ja levitä taikinat siihen. Tee "raidotukset" mielesi mukaan.

Vinkki! Sulata kupissa 2tl voita tai margariinia. Levitä sulanut rasva leivinpaperin päälle, ennen taikinan laittamista. Näin saat leivinpaperin irtoamaan helposti pohjaa kumotessa!


Paista kääretorttupohjaa noin 5minuuttia uunista riippuen.


Tee suklaamousse paketin ohjeella. Sekoita valmiiseen mousseen taloussuklaarouhe-pussi.


Levitä pohjan päälle hillo (joko vadelma, tai mansikka) ja suklaamousse.






Kääri ja anna tekeentyä jääkaapissa. Leikkaa ja tarjoile!




-Raita

2 kommenttia:

  1. Kääretorttu on lempileipomuksiani - yksi vaiva ja monta herkkupalaa ! Koristelemalla saa vielä erilaisia, jos haluaa :D.

    Terveisin http://nami-hiiri.vuodatus.net

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Todella helpot tehdä, mutta maku on niiiiiin hyvä :) ! Erilaisia jauhoja käyttämälläkin tulee erilaisia.

      Poista